Határtalan egészség: Szánjunk időt a reggelire!

Szeretettel köszöntelek a Határtalan Egészség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 130 fő
  • Blogbejegyzések - 117 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Határtalan Egészség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Határtalan Egészség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 130 fő
  • Blogbejegyzések - 117 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Határtalan Egészség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Határtalan Egészség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 130 fő
  • Blogbejegyzések - 117 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Határtalan Egészség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Határtalan Egészség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 130 fő
  • Blogbejegyzések - 117 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Határtalan Egészség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A reggeli fontos étkezés, bármennyire kézenfekvőnek is tűnik időnként kihagyni az ébredés utáni rohanásban. Vizsgálatok eredményei mutatták ki, hogy ha kiegyensúlyozottan reggelizünk, az segít megőrizni ideális testtömegünket.

A magas zsírtartalmú ételek iránti vágy leküzdésében is fontos ez az étkezés, amellett, hogy ha reggelizünk, a délelőtt szellemi és fizikai igénybevételével is jobban megbirkózunk.

Tehát legyen szó az iskolapadban való teljesítésről vagy az irodai munka során szükséges szellemi fittségről, sokat segít egy egészséges reggeli.

A reggeli tökéletes alkalom a teljes kiőrlésű gabonafélék fogyasztására: a nagy tápanyagsűrűségű finomságok jelentős forrásai a mindennapokban nélkülözhetetlen tápanyagok.

A rostokban gazdag étrend részeként a teljes kiőrlésű gabonafélék rendszeres fogyasztása nemcsak testtömegünket segíthet karbantartani, hanem a fogyókúrát is könnyebbé teheti, mivel a telítettség érzetét kelti bennünk.

Bizonyos bélrendszeri megbetegedéseket is elkerülhetünk ilyen módon, sőt, a rostdús élelmiszerek, például a teljes kiőrlésű gabonafélék, még koleszterinszintünket is karban tartják.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Buzás Julianna üzente 12 éve

A rendszeres reggelizés nagyon fontos szerepet játszik életünkben.
Amellett ugyanis, hogy csökkenti az elhízás kockázatát, ellenállóbbá teszi szervezetünket, valamint nagymértékben hozzájárul napi energia szükségletünkhöz is. Fontos, hogy reggelink minden esetben tartalmazzon állati fehérjét. Ez megtalálható a tejtermékekben, a tojásban, a húsokban is. Ideális pl; egy natúr joghurt zabpehellyel, de a rántotta és a teljes kiőrlésű kenyér is remek választás.

Válasz

Buzás Julianna üzente 12 éve

Az egészséges táplálkozás nem ördöngösség. Valójában nem igényel folytonos áldozathozatalt, csak egy kis odafigyelést.
Ne hagyjuk ki a reggelit! Éjszaka kiürülnek a raktáraink, amelyeket reggel jó, ha újra feltöltünk! Együnk naponta ötször kisebb adagokat! Együnk naponta 4-5 adag zöldséget és gyümölcsöt! fontos, hogy a főétkezéseink során ételeink tartalmazzanak fehérjét, zsírt és szénhidrátot is! Igyunk sokat (1-2 l szénsav mentes ásványvizet, gyümölcslevet vagy cukor nélküli teát) napközben!
Nem mindegy, hogyan készítjük el az ételt. A jól zárható, rozsdamentes edényekben, fólia alatt vagy cserépedényben pl, alig kell zsiradékot használni. Inkább pároljuk a zöldséget főzés helyett, turmixolással sűrítsük a főzeléket rántás vagy habarás helyett! A salátaönteteket ne olajjal, hanem zsírszegény joghurttal készítsük!
Az utolsó étkezésünk több mint három órával korábban legyen, mint a lefekvés ideje.
Merjünk kísérletezni! Felejtsük el köretként a krumpli-rizs-tészta kizárólagosságát. A régi magyar konyha számos egyéb variációt kínál: a hajdinát, a kölest, a tönkölyt...A főzelékeket nemcsak liszttel, hanem a megfőtt zöldség egy részének pürésítésével vagy zabkorpával is sűríthetjük. Nagyon jó immunerősítő a medvehagyma, melyből készíthetünk levest, főzeléket, süthetjük pogácsában, és számos étel készíthető belőle. Nyersen fogyasztva a leghatásosabb, felaprítva szendvics mellé és csak úgy natúr joghurtba, levesbe is kiváló.

Válasz

Buzás Julianna üzente 13 éve

Bolygónkon ősidők óta jelen vannak az ásványok, azonban az élő szervezet nem képes előállítani őket.
Szervezetünknek azonban alapvető szüksége van ezekre a tápanyagként funkcionáló elemekre.
Az ásványi anyagok származhatnak növényi eredetű élelmiszerekből, mint a zöldség, gyümölcs, gabonák, burgonya, szója, és állati eredetűekből, mint a húsok, halak, tojás, tej és tejtermékek.
Természetesen a víz is fontos ásványi anyag- forrás lehet.
A növények elsősorban a talajból veszik fel a tápanyagokat és az ásványi anyagokat, így azok összetétele, koncentráltsága függ a talaj minőségétől, földrajzi elhelyezkedésétől. Az olyan növények esetében, mint pl; a búza vagy a kukorica, különösen szembetűnő a különbség: azoknak a fajtáknak, melyek szelénben gazdag természetes talajon nőnek, jóval magasabb a szeléntartalmuk, mint a mesterséges, általában szelénben szegényebb talajon termesztetteké.
Az állati eredetű élelmiszerek esetén az állat takarmányozása, a takarmány eredete és minősége alakítja ki az állat szervezetének, húsának tápanyag arányait és ásványi anyag tartalmát, de még a takarmány feldolgozása is döntő fontosságú. Ilyen, ha a gabona héja, esetleg a csíra értékes ásványi és tápanyagaitól megfosztva kerül az állat étrendjébe.
Az állati eredetű élelmiszerekben található ásványi anyagok felszívódása hatékonyabb, mint a növényi eredetűeké.
Reggelire fogyasszunk gabonákat tejjel, esetleg joghurttal!
Alacsony zsírtartalmú sajtokat szinte mindenféle ételhez használhatunk.

Válasz

Buzás Julianna üzente 13 éve

Nagyon sok ember nem reggelizik, mert siet, mert ideges. Az igazi ok azonban az, hogy még nem éhes. pedig a reggeli étkezés és főként a reggeli folyadékfogyasztás nem maradhat el, se felnőttnél, se gyereknél.
az emberi szervezet az étkezésekkel jut üzemanyaghoz. Éhgyomorral munkába induló felnőtt fáradt, türelmetlen és figyelmetlen. Az óvodás nehezen kezelhető, zsémbes és sírós, de szerencsére az óvodák többsége rugalmasan kezeli a gyermekek étkezését, és akkor reggelizhetnek, amikor megéheznek. Az iskolában azonban a reggeli csak kilenc órakor esedékes, pedig az izommunka és az agyi tevékenység azonnal energiát igényel. Ezért van az, hogy az éhes gyerek rosszul érzi magát: fáradt, álmos, fázékony, szédül, fegyelmezetlen. a reggeli étkezés feltűnően javítja a koncentrálóképességet és a magaviseletet is.
Étkezéseinket az emésztőrendszer működéséhez kell igazítani. Ehhez érdemes tudni, hogy reggel ébredés után fél-egy óra is szükséges ahhoz, hogy az emésztőnedvek termelődése beinduljon és éhségérzet jelentkezzen. Ha nem tudunk idejében felkelni, gyorsíthatjuk ezt a folyamatot úgy is, hogy készítünk magunknak és gyermekünknek egy kis pohár langyos mézes-citromos limonádét, vagy teát, de gyümölcs, vagy zöldséglevet is választhatunk. A folyadék átmossa az emésztőrendszert, az emésztést nem igénylő gyümölcslé vitaminjai még frissítik, méregtelenítik, védik is a sejteket, és tíz percen belül éhségérzetet keltenek.
Fontos annak ismerete is, hogy epehólyagunk az éjszaka folyamán begyűjti a májban termelt epét, és annak naponkénti kiürítése fontos az emésztőrendszer és az anyagcsere jó működése ( a fölösleges koleszterin távozása ), az epepangás és kőképződés elkerülése érdekében. Ezért a reggelinek " királyinak ", azaz mérsékelten bőségesnek kell lennie. A csak szénhidrátból álló reggeli ( édes péksütemény, lekváros kifli, keksz, müzli, stb ) félig emésztetlen marad, és teltségérzést, puffadást, gyomorégést okoz.

Válasz

Buzás Julianna üzente 14 éve

A vércukorszint egyenletesen tartását is elősegítik a rostdús ételek.
Keressünk mindig alkalmat arra, hogy legyen időnk elfogyasztani a reggelinket. Hogy ne raboljon el sok időt a napunkból a reggeli elkészítése, ehetünk például egy tálka gabonapelyhet zsírszegény tejjel, narancslével és friss szezonális gyümölccsel. Esetleg salátánkat egészítsük ki tönkölybúzás pirítóssal, sonka szelettel és gyümölcsteával.
Akik a kiadósabb reggeli hívei, készíthetnek melegszendvicset is, de amennyiben időnk engedi, teljes kiőrlésű lisztből készíthetünk akár muffint is reggelire. a lényeg, hogy szánjunk időt a reggelire, hiszen ezzel megőrizhetjük egészségünket, és a napunk is jól indul majd.
Van, aki úgy gondolja, hogy a nap folyamán majd behozhatja a korábban kimaradó étkezést, de hiába, a szervezetünk így esszenciális tápanyagokból szenved hiányt egy időre.
Inkább azon kell elgondolkozni, hogyan tudunk gyorsan megfelelő reggelit készíteni.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu