Szeretettel köszöntelek a Határtalan Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Határtalan Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Határtalan Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Határtalan Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Határtalan Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Határtalan Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Határtalan Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Határtalan Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Amennyiben odafigyelünk a helyes táplálkozásra, úgy sokat segíthetünk egészségünk megőrzésében. Vannak ugyanis olyan élelmiszerek, amelyek segítenek egy-egy betegség legyőzésében vagy megelőzésében.
A csontritkulás manapság már népbetegségnek számít, de tehetünk ellene.
A kálcium az egészséges csontozat legfontosabb eleme, növeli a csontsűrűséget, a K-és a C-vitamin pedig nem csak a csontsűrűséget növeli, de a csontszövet szerkezetét is erősíti.
A D-vitamin a kálcium felszívódását segíti elő, míg az izoflavonok a változás korában óvják a csontokat.
Reumás ízületi gyulladás ( rheumatoid arthritis ) esetén az ananászban található bromelin , az omega-3 zsírsavak csökkentik és gátolják a gyulladást okozó anyagok termelődését, a citrusfélékben és a hagymában található flavonoidok pedig enyhítik a betegség tüneteit, kedvező hatást gyakorolnak az ízületi gyulladás tüneteire. A C-vitamin erősíti az ízületekben a kötőszöveteket, az E- vitamint tartalmazó zöldségek antioxidáns hatásának köszönhetően enyhítik a gyulladás okozta ízületi merevséget és fájdalmat.
Az érelmeszesedés kockázatát többek között az egészségtelen életmód és ennek következményei is növelhetik, mint mozgáshiány, a magas koleszterinszínt, a stressz.
Az egyszeresen telítetlen zsírsavak az érelzáródás kockázatát csökkentik, a folsav pedig segíthet az érelmeszesedést okozó aminosavak csökkentésében.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Fókuszban a fog.