Határtalan egészség: Egészséget a magyaroknak!

Szeretettel köszöntelek a Határtalan Egészség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 130 fő
  • Blogbejegyzések - 117 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Határtalan Egészség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Határtalan Egészség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 130 fő
  • Blogbejegyzések - 117 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Határtalan Egészség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Határtalan Egészség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 130 fő
  • Blogbejegyzések - 117 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Határtalan Egészség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Határtalan Egészség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 130 fő
  • Blogbejegyzések - 117 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Határtalan Egészség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A WHO egy közelmúltban végzett felmérése alapján Magyarország az Európai Unió egyik legegészségtelenebb országa-Bulgária és Románia mellett. Húsz évvel ezelőtt, egy orvos csoport tagjaként érkeztem Magyarországra. Meghökkenve láttam, amint az emberek sóval alaposan megszórt lángost és félig nyers, füstölt sonkát falatoztak jóízűen, nem tőrődve annak következményeivel. Nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a magyar társadalom egyik legsürgősebb feladata a helyes táplálkozási szokások megismertetése és széleskörű elterjesztése.

Manapság már köztudott, hogy a magas sótartalmú élelmiszerek károsítják az ereket és az emésztőrendszert, a sóban-ecetben pácolt zöldségek ( amit itt savanyúságnak neveznek ), illetve a füstölt húskészítmények pedig rákkeltő anyagokat tartalmaznak. Tudják az emberek, mégsem változtatnak, pedig ha gyakran fogyasztanak ilyeneket, megnő a gyomorhurut, a gyomorfekély és a rák veszélye.

Szomorú tény, hogy a magyarok átlagéletkora Európában a sereghajtók között van! A kormány felelőssége is több figyelmet fordítani a témára, olyan új jogszabályok megalkotásával, melyekkel megállítható ez a folyamat. Egészségre való neveléssel, a jövő generációk kiegyensúlyozottabb életet élhetnének, és az egészségügyi kiadások is nagyban csökkenthetők lennének. A társadalom felemelkedéséhez, a gazdasági jólét eléréséhez nélkülözhetetlen az egészséges emberek alkotta társadalom.

/ Dr. Chen Zen,Ph.D /

Címkék: egészség optimizmus változtatás

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Buzás Julianna üzente 13 éve

A rohanó nagyvárosi élet, a szmog, az UV-sugárzás és a passzív dohányzás okozta civilizációs ártalmakat a magyarok 90%-a saját bőrén tapasztalja, de harmaduk nem tudja, hogy védekezni igenis lehet ellenük. 41%-uk nincs tisztában azzal, hogy a táplálkozás egyfajta pajzsként szolgálhat a környezeti ártalmakkal szemben.
A többség még csak nem is hallott arról , hogy a káros szabad gyökök ellen bizonyos élelmiszerekkel védekezhetünk. A vörös áfonya, a sütőtök, a paradicsom és az étcsokoládé mellett a kávé is lehet egészségünk pártfogója, hiszen a benne található antioxidáns hatású anyagok képesek támogatni szervezetünket a káros szabad gyökökkel szembeni küzdelemben.
A szakemberek ajánlása szerint a napi maximum 2-3 csészényi kávé még pozitív élettani hatásokkal rendelkezik.

Válasz

Buzás Julianna üzente 13 éve

Kínában két táplálkozási szokásaiban eltérő tartományban összehasonlító felmérést végeztek a betegségek gyakoriságát illetően.
Az egyik tartományban sok fokhagymát esznek, míg a másikban a kelt tésztából készült sült lepény a fő eledel.
A kutatók azt találták, hogy a fokhagymát fogyasztóknál hatszor ritkábban fordultak elő fertőző és rákos megbetegedések, mint a másik népcsoportnál.
A testünkben lévő sokmilliárdnyi különböző sejt vitamin és nyomelem igénye lényeges, hogy változatosan étkezzünk.
Együnk naponta ötször, de keveset!
Kerüljük az olajban sült, sózott ételeket!
Együnk lassan, rágjunk nyugodtan, hogy az emésztés már a szájban elkezdődhessen!
A hagyományos kínai gyógyászat alapelveit követve, ajánlott sokkal több friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani, ugyanis, ha több antioxidánst juttatunk a szervezetbe, növeljük a sejtek természetes védekező és ellenálló-képességét. A sok zöld növény fogyasztása pedig a klorofill-tartalom miatt kedvező. A fokhagyma szerencsére Magyarországon is közkedvelt, ne hagyjuk ki tehát ételeinkből!
Hideg ételek helyett inkább a meleg folyadékokat részesítsük előnyben, mivel ezek tehermentesítik emésztőrendszerünket.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu