Szeretettel köszöntelek a Határtalan Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Határtalan Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Határtalan Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Határtalan Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Határtalan Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Határtalan Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Határtalan Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Határtalan Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Buzás Julianna | 5 hozzászólás
Amennyiben odafigyelünk a helyes táplálkozásra, úgy sokat segíthetünk egészségünk megőrzésében. Vannak ugyanis olyan élelmiszerek, amelyek segítenek egy-egy betegség legyőzésében vagy megelőzésében.
A csontritkulás manapság már népbetegségnek számít, de tehetünk ellene.
A kálcium az egészséges csontozat legfontosabb eleme, növeli a csontsűrűséget, a K-és a C-vitamin pedig nem csak a csontsűrűséget növeli, de a csontszövet szerkezetét is erősíti.
A D-vitamin a kálcium felszívódását segíti elő, míg az izoflavonok a változás korában óvják a csontokat.
14 éve | Buzás Julianna | 12 hozzászólás
Az időjárás- változásra érzékeny embereket gyakran megmosolyogják. A hátuk mögött néha még képzelt betegnek is tartják őket.
Mi lehet az igazság?
Vannak, akiket a hideg, és vannak, akiket a melegfront visel meg jobban. Olyan is akad, akinek teljesen mindegy, merre mozdul el a hőmérő higanyszála, a szervezete azonnal reagál. Hirtelen hangulatváltozásról, kínzó fejfájásról, vérnyomás zavarokról, alvásproblémákról és depresszióról számolnak be. De hiába vizsgáltatják magukat, gyakran sehol egy szervi ok.
|
|
Ha rosszul érezzük magunkat, felkeressük a háziorvost, aki általában gyógyszert ír fel. De valóban meggyógyulunk a tablettáktól, vagy inkább a lelkünk mélyén kell kutatni a tünetek okát?
Ha felismerjük, milyen jellegű lelki probléma okozza a testi tüneteket, és nekilátunk helyrehozni a hibákat ( pl. lezárunk egy rosszul működő kapcsolatot, végre megmondjuk édesanyánknak, ami a lelkünket nyomja, stb ) beindul a gyógyulási folyamat. Lassan elmúlnak a testi bajok, és a lélek gyógyulása után nem is térnek vissza.
14 éve | Farkas Hedi | 5 hozzászólás
Cukor = édes méreg
A természetes szénhidrát az egyik fő táplálékunk, ezzel szemben a finomított cukor számos betegség forrása. A legfőbb ok, amiért ártalmunkra van, az, hogy a természetben előforduló növények cukortartalma lényegesen alacsonyabb, mint a bolti fehércukoré. A cukorrépa cukortartalma: 18%, a finomított cukoré 95%. A szervezetünk nincs felkészülve ilyen töménységű cukor befogadására, ezért nem is képes maradéktalanul megemészteni, a fölös cukor megerjed.
További részletekért látogass el a weblapunkra: www.ceragemsziget.hu
vagy tekintsd meg jegyzeteinket, bejegyzéseinket itt:
>> Facebook: http://facebook.com/HatartalanEgeszseg
és itt:
>> Twitter: http://twitter.com/cgmsziget
-----------------------------------------------------------------------
15 éve | Buzás Julianna | 1 hozzászólás
Veséink védelmére hívták fel március 11-én, a vese világnapján a figyelmet, amelynek idei kiemelt témája a cukorbetegség mint a vesebetegség egyik fő okozója. A világszerte egyre több embert érintő veseelégtelenség rendszeres szűréssel korai szakaszban felfedezhető, jól kezelhető.
Évente mintegy 6-7 százalékkal nővekszik a vesebetegek száma, így napjainkban a veseelégtelenség népbetegségnek számít. Tényleges veszély, valamilyen fokú veseműködési zavar, vesekárosodás a világ legtöbb országában a lakosság mintegy 10 százalékát érinti, akiknek azonban sajnos igen nagy hányada nem is tud betegségéről.
15 éve | Buzás Julianna | 4 hozzászólás
Mindannyian szeretnénk megfázás nélkül átvészelni a sokszor változékony tavaszt.
Csöpög az orr, kapar a torok, fájnak a végtagok. Egy náthás fertőzés nem olyan komoly betegség, mégis napokra levesz a lábunkról. Nagymértékben csökkenti teljesítőképességünket. Legyengül a szervezet védekezőrendszere. Egy sima megfázásból sajnos súlyosabb betegség is lehet.
A megfelelő táplálkozás védőpajzsként szolgálhat a kórokozókkal szemben.
A friss gyümölcs és zöldség vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyekre védelmi rendszerünknek nagy szüksége van.
Tavaszi méregtelenítés
Ha még az időjárás nem is mutatja mindig, a természet már készülődik,
márciussal hivatalosan is beköszön a tavasz! Amely nem más, mint az
újjászületés, a változás, a kivirágzás időszaka.
Minthogy az évszakok között is van átmenet, a szervezetünket is segíthetjük a téli álomból az ébredésre, mellőzve a szokásos tavaszi fáradtság érzését. Erre szolgál ősidők óta a méregtelenítés, a böjt, amely az élet természetes vele járója, az egyik legősibb és leghatékonyabb öngyógyítási technika.
15 éve | Buzás Julianna | 5 hozzászólás
Az egészség megóvására, betegségek kezelésére több száz gyógynövény áll rendelkezésre, de ezek alkalmazása a kismamák, a szoptató anyák számára azonban erősen korlátozott.
Várandósoknak: gyömbér
Az álgott állapot idején sok esetben jellemző a reggeli hányinger és émelygés, erre jótékony hatású lehet a gyömbértea.
A gyömbér Délkelet-Ázsia területéről származik, és ez a növény, mint oly sok más, az arabok közvetítésével jutott el a x. század környékén Európába, és azóta fűszerként, gyógynövényként elterjedt.
15 éve | Farkas Hedi | 1 hozzászólás
I.
1. Színes zöldségek, gyümölcsök
Az idő múlásával gyengül a bőr saját antioxidáns védelme, és így kialakulnak a ráncok. Minél színesebbek a tányérodra kerülő zöldségek és gyümölcsök, annál több antioxidánshoz segítik hozzá a szervezetedet: például C-vitaminhoz (paradicsom, paprika, citrusfélék), E-vitaminhoz (avokádó), polifenolokhoz (bogyós gyümölcsök), kvercetinhez (hagyma és brokkoli), és karotinoidokhoz (zöld leveles zöldségek, édesburgonya, és minden, ami narancsszínű).
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás